Zajímá vás proč se cena koktejlu AEN Spyros pohybuje v tisících? Základ nápoje totiž tvoří Metaxa z legendárního Sudu č. 1 (zvaného Spyros), který ležel dlouhá léta v řeckých sklepeních a teprve v roce 2008 z něj bylo naplněno 1888 křišťálových karaf.

Koktejl nebyl připraven jen pro samotný fakt, že je nejdražší, ale bude k dispozici těm, kteří ho budou chtít ochutnat ve dvou pražských restaurantech. Drinku AEN Spyros se ujaly podniky La Casa Argentina a La Bodeguita del Medio.

Příprava koktejlu je sama o sobě nelehká, a tak se ji při představení ujal sám jeho autor Martin Kazbunda, kterému je mixologie, tedy obor zabývající se mícháním nápojů na vysoké úrovni, více než blízká.

„Při vymýšlení nápoje AEN Spyros jsem se inspiroval především buketem samotného AEN. Pomocí rozsáhlé škály pečlivě vybraných ingrediencí jsem sestavil nápoj s moderní vizáží, lahodnou chutí a komplexní vůní. Je paletou, na které se mísí intenzivní chutě, jež do sebe nádherně zapadají a dohromady působí velmi jemně,“ uvedl tvůrce koktejlu.