Hlavní obsah

Jiří Menzel se ukázal na křtinách, testy DNA stále odmítá

PRAHA

Oscarový režisér Jiří Menzel (71) si vyšel na křtiny. Nikoliv holčičky Anny Karoliny, kterou porodila jeho manželka Olga a jejímž otcem je prý režisér Jaroslav Brabec, ale na křtiny prvního DVD Václava Neckáře Nejsem gladiátor.

Článek

"K Vaškovi mám totiž mimořádný vztah," přiznal režisér, který teď prožívá asi největší skandál svého života - a sice se svou první ženou, o čtyřicet let mladší Olgou.

"Když jsem před více než čtyřiceti lety hledal představitele mladého Hrmy pro Ostře sledované vlaky, poradila mi tehdy manželka vedoucího filmové skupiny, že viděla mladičkého zpěváka Václava Neckáře v televizi a že se jí zdál takový příjemně nesmělý. Mohl by se mi prý do filmu hodit, " svěřuje se Jiří Menzel, který pak za Ostře sledované vlaky získal ocenění nejvyšší - Oscara.

"S Vaškem jsem se potkal ve filmovém klubu. Vypadal tak, že jsem mu chtěl dát pětikorunu. Byl přesně podle mých představ. Potom jsem ho ještě obsadil do také hrabalovského filmu Skřivánci na niti," vzpomínal Menzel. Díky vřelému vztahu k Vašku Neckářovi vyšel tedy slavný režisér mezi paparazzi a všetečné novináře, kterým se nyní spíš vyhýbá.

Další film nechystá, vrhl se na divadlo

"Teď, po snímku Obsluhoval jsem anglického krále, nemám zatím příležitost točit další film, a tak se věnuji opět divadelní režii. Na letošní Shakespearovské slavnosti na Pražském hradě připravuji Veselé paničky windsorské, ve kterých bonvivánského Falstaffa hraje Bolek Polívka a paní Pažoutovou Simona Stašová. Tomuto úkolu se plně věnuji," vysvětloval Menzel.

Pokud jde o jeho ženu Olgu, která přiznala, že otcem dítěte je její milenec, režisér Brabec, Jiří Menzel jen smutně mává rukou. "Nechci o tom už vůbec mluvit," dodal rezignovaně. Na rozvod ani na testy DNA zatím nepomýšlí. Život mu napsal větší drama, než jaká sám režíroval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám