Hlavní obsah

Muž se ujal štěňátka, že je to vlk, prozradilo až noční vytí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SI'AN

Zjištění, že váš milovaný psí mazlíček, kterého si vychováváte od štěněte, je ve skutečnosti vlk, by rozhodilo asi každého. Nejinak na tom byl i Číňan Li pocházející z vesnice nedaleko města Si'an. Ten našel loni při procházce v horách chvějící se štěně, které se nakonec rozhodl vzít si domů. Po necelém roce ho však čekalo nemilé překvapení.

Článek

Pan Li postavil pro psa na mýtince ve vesnici doupě, krmil ho a bral na procházky, informoval tamější plátek Huashang Daily. "Každý den po práci jsem ho bral na procházky, brzy se mnou doslova srostl," řekl posmutněle Li.

Obyvatelé vesnice však začali být podezíraví, jelikož po nocích začínali slýchat nedaleko svých domovů vlčí vytí. "Od té doby, co ve vesnici začalo to vytí, tak jsem se v noci nikdy neodvážil nechal vyjít své děti ven samotné," uvedl jeden z obyvatel vesnice.

Netrvalo ale dlouho a podezření padlo na nového "psího občana". O všem byla informována policie, která na místo přivolala odborníka na divokou zvěř, který bez jakýchkoliv pochyb zkonstatoval, že jde skutečně o vlka.

Zoolog podotkl, že muži mohlo být divné, že pes nikdy nezaštěkal a pouze po nocích vyl. Muži nepřišla zvláštní ani srst, specifická právě pro vlky. "Mně prostě připadal jako pes, nikdy jsem nepojal podezření, že by to mohl být vlk," dodal smutně Li poté, co byl jeho mazlíček odvezen do Čchin-lingské zoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám