Hlavní obsah

VIDEO: Japonský ministr udělal ostudu na G7, opilý prý nebyl

– ŘÍM
Novinky, jky

Japonský ministr financí Šoiči Nakagawa popírá, že by se dostavil na sobotní schůzi G7 opilý. Na jednání se měla probírat krize japonské ekonomiky, avšak Nakagawa vypadal, že není schopný projednávat vůbec nic. Nesrozumitelně mumlal a odpovídal dokonce i na otázky, které mu nebyly určené.

Článek

Sám Šoiči Nakagawa (55) tvrdí, že jeho stavem stálo užití většího množství léků proti nachlazení. Podroušeně působil prý proto, že požil větší množství prášků než měl. S prohlášením přišel poté, co některá média začala volat po jeho rezignaci.

Mezi titulky nechybělo ani: "Opilý!?", zatímco moderátoři v televizích ironicky dodávali, že nemají strach ani tak o zdraví světové ekonomiky, jako spíš o japonského ministra financí, který je znám tím, že hodně pije.

Na schůzi se Nakagawa dostavil s guvernérem Bank of Japan Masaakim Širakawou. "Došli jsme k něčemu jako společnému prohlášení. Úroky, eh, nastavené japonskou bankou jsou mezi 0 a 0,25 procenty, což je hodně málo," říkal takřka nesrozumitelně Nakagawa, zatímco bojoval s tím, aby udržel oči otevřené.

Nakagawa mimo jiné také začal odpovídat na otázku, která byla určená guvernérovi banky. Že by byl opilý, však kategoricky popřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám