Hlavní obsah

Malá zlodějka okradla bývalou sprinterku v důchodu, v honičce prohrála

LONG EATON

Zlodějka, která si myslela, že s kabelkou drobné staré paní v pohodě uteče, se přepočítala. Jean Hirstová (72) jako bývalá přebornice ve sprintu totiž i přes pokročilý věk rychlost neztratila.

Článek

 Jean Hirstová zabloudila v městečku Long Eaton v anglickém Derbyshire. Přijala tedy "pomoc" tří školaček, které se nabídly, že jí pomohou najít cíl cesty, a nechala je nasednout k sobě do auta.

Jako sedmnáctiletá byla Hirstová přebornicí hrabství v běhu na 100 yardů a závodila v celoanglickém finále staršího dorostu.

Jak uvádí agentura Ananova, v okamžiku, kdy se jedna z dívek pokusila utéct jí s kabelkou, vystartovala důchodkyně za ní. „Najednou jsem si připadala, jako by mi zase bylo osmnáct. Adrenalin zapracoval a připadala jsem si jako mladice. Zlodějka měla náskok asi patnáct vteřin a sedmdesát metrů. Ale otočila se, až když jsem byla tak dva metry za ní. Asi si myslela, že mi lehce uteče. Neměla se ale dát zmást mým věkem. Když viděla, že jsem ji dohonila, zatvářila se naprosto nevěřícně a moji kabelku odhodila,“ líčí Hirstová průběh "závodu".

Hirstová zlodějku dál nepronásledovala. Vzala si kabelku, v níž je podle jejích slov „celý její život“ – tedy peněženka, karty, klíče a adresář. Byla na sebe docela pyšná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám