Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminkou ČR je Moravanka

Právo, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Nejsympatičtější maminku České republiky se v sobotu vpodvečer stala v chomutovském městském divadle Moravanka Radana Vozňáková z Rychvaldu. Také korunka první vicemissis putovala na Moravu, a to spolu Renátou Hennetmairovou ze Štěpánova u Olomouce. České barvy uhájila jen náhradnice Lucie Hlinovská, které nakonec patřila třetí příčka.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Nejsympatičtější maminkou pro rok 2009 se stala Radana Vozňáková se synem Danielem (na snímku uprostřed).

Článek

Radost udělala Lucie a její pětiletá treperenda Valerie zejména fanouškům pořadatelského města. Obě soutěžící totiž žijí v Chomutově. Titul Missis sympatie deníku Právo získala Sylva Švidrnochová a její pětiletá dcera Nela.

Porota v čele s komentátorem ČT 1 Jakubem Železným vybírala z deseti finalistek. Ženy z různých koutů republiky, rozdílných profesí, věku i vzhledu soupeřily o přízeň porotců ve třech kolech. Zatímco volná disciplína a módní přehlídka byly tradičními prvky soutěžního večera, v prvním kole se tentokrát nepotily napjaté finalistky, ale moderátor večera Martin Dejdar.

Soutěžící mu totiž přinesly netradiční předměty a překvapený herec hádal jejich význam. "Tak jestli tohle přežiju, počkejte, co si na vás připravím příští rok," hrozil žertem pořadatelům.

Mezitím se pokoušel uhádnout, že podivný náprstek na celý prst slouží k ochraně ruky zubaře při vyšetření chrupu, předmět s pružinkou je stařičký odstraňovač pecek z třešní nebo podivná dřevěná pokroucenina má za úkol srovnat rohy mladých býčků. S nečekanou situací si nakonec poradil brilantně a díky jeho pohotovosti se z prvního kola stala překvapivě osvěžující mezihra soutěžního klání.

Volba královny českých matek se tentokrát shodovala s vkusem publika. Nejpočetnější nebo nehlasitější, ale určitě nejméně přehlédnutelnou podporu totiž měla právě vítězka Vozňáková. Nejcennější korunku vyhrála spolu s jediným mužským v celém soutěžním poli - osmiletým synem Danielem. Také loňský ročník pomohl své matce vyhrát jediný chlapec.

Radana Vozňáková a malý Daniel si pro porotu připravili kouzelnické představení a během kratičké módní přehlídky dokázal klouček nabídnout celkem tři modely.

Letošní volba královny českých a moravských maminek byla v pořadí šestnáctá. Svou pozici musely finalistky obhájit nejen v zemských kolech, ale už při prvním výběru. Do letošního ročníku soutěže se totiž přihlásilo rekordních šest tisíc maminek.

V publiku usedla kromě běžné veřejnosti a rodin finalistek také stovka dětí z dětských domovů z celé republiky. Každý domov a Hipocentrum PÁ-JA si odvezly po deseti tisících finančního daru.

Jednapadesát tisíc za vydraženou korunku letošní královny získá plzeňská diecézní charita, kterou v publiku reprezentoval biskup plzeňský Mons. František Radkovský. Charitativní charakter má soutěž každoročně, k dnešnímu dni přinesla dětem a katolické charitě na šest miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám