Hlavní obsah

Maďarskou královnu zlodějů chytili při činu v 83 letech

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Nejstarší maďarská zlodějka ani ve věku 83let ještě nepověsila své "řemeslo" na hřebíček. Jak oznámila maďarská policie Gizella Kosztorová byla ve čtvrtek ve městě Komárom dopadena přímo při činu. Vloupala se do rodinného domu, kde ji chytil majitel a předal ji policii.

Článek

Zlodějka tvrdila policii, že v Komáromu hledala pronájem. "V Budapešti se platí za pronájem příliš mnoho peněz, tak jsem to zkusila na venkově," uvedla. Policisté u ni nenašli žádné odcizené věci, takže za vniknutí do domu nebude potrestána, ale předali ji kolegům ve městě Szentendre, kde se měla před časem dopustit krádeže.

Zlodějka přezdívaná "Létající Gizi" strávila ve vězení už přes dvacet let. Celkově už byla odsouzena ke 40 letům vězení, ale pětkrát ji zastihla amnestie a opakovaně jí byla odpuštěna část trestu pro dobré chování.

Jako dítě okrádala spolužáky, učitele i sousedy. Její specializací se po čase staly bytové krádeže. Poprvé stanula před soudem v roce 1953.

Svou přezdívku získala díky tomu, že v 50tých a 60tých letech často využívala vnitrostátní lety, aby co nejdříve zmizela z místa činu a vrátila se do Budapešti, kde bydlela. Dnes jezdí "na akce" raději vlakem. Jako důchodkyně může totiž jezdit vlakem zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám