Hlavní obsah

VIDEO: Vynálezce létá nad vodou s hadicí na zádech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německý vědec vynalezl létací stroj, který využívá síly vody vyháněné ze dvou trysek na letcových zádech. Pilot tak může dosáhnout rychlosti až 75 kilometrů v hodině. Dostup do výšky 15 metrů je omezen hadicí, která do "turbíny" přivádí vodu.

Článek

Nejdříve to byl jen nápad, který si vědec maloval po večerech. Fascinoval ho však více a více a pak už nebylo daleko k vyrobení prototypu. Po několika úpravách přístroj fungoval skutečně tak, jak měl, a poutal k sobě pozornost všech, kteří se u testování vyskytli.

:. Propagační video k novému vynálezuAutor: jetlev-flyer.com

Kde je zájem, tam je i prodejní potenciál

Vědec tak začal tento vynález vyrábět pro komerční účely. Prodává se ve dvou variantách, které se liší jen silou motoru. Ta levnější stojí 99 tisíc euro a dražší 119 tisíc euro. Ani cena okolo tří miliónů korun však není zřejmě něčím, co by zájemce odradilo.

Jaká má přístroj omezení? Skoro žádná, pokud vážíte mezi 40 až 120 kilogramy, měříte mezi 150 - 200 centimetry a máte dostatečnou sumu na kontě, může být tento vynález i váš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám