Hlavní obsah

Mexická policie objevila auto z kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexická policie objevila v přístavu Manzanillo auto, které je z části vyrobeno z kokainu. Drogu zpevňovala skleněná vlákna do tvaru blatníků a dalších částí karoserie pickupu, sdělilo státního zastupitelství. Auto policie našla v přepravním kontejneru lodi plující z Kolumbie díky speciálně vycvičenému psu, který pach drog zachytil.

Článek

Policisté z mexického státu Colima devatenáct let starý pickup rozebrali. Části automobilu, které kokain ukrývaly, vážily 74 kilogramů. V případu zatím nebylo vzneseno žádné obvinění.

V Kolumbii vyrobí 600 tun kokainu ročně

Kolumbie je největším producentem kokainu na světě. Podle údajů OSN bylo v roce 2007 v této zemi vyprodukováno 600 tun této drogy. Značná část této produkce putuje přes Mexiko do Spojených států, které jsou největším konzumentem kokainu.

V Mexiku, kvůli lukrativnímu obchodu s drogami, zuří válka kartelů, která si podle odhadů místních úřadů vyžádala jen za loňský rok nejméně 5700 lidských životů, což je dvakrát tolik než v roce 2007. Prudký nárůst kriminality v zemi je mimořádnou výzvou pro prezidenta Felipe Calderóna, který loni nasadil do boje proti drogovým kartelům tisíce vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám