Hlavní obsah

Španělsko má ostudu, na přeplněnou Costa Bravu lákalo fotkou Baham

Novinky, jky, Novinky, Guardian
MADRID

Španělská turistická rada si ušila z ostudy kabát. O podvůdek podobně nedokonalého kalibru se už asi dlouho nikdo nepokusil. Na fotografii, která má propagovat španělské letovisko Costa Brava, je blonďatá kráska s kloboukem v ruce, dívající se směrem na průzračně modré moře. Fotka má jen jednu chybu - byla pořízena na Bahamách. Tím pádem je i doprovodný slogan "Kde začíná pobřeží Costa Bravy?" hodně zavádějící.

Článek

Turistický výbor Costa Brava Girona připustil, že fotografie byla pořízená na Bahamách. Přestože byl obrázek vyfotografován v úplně jiné části světa, podle zástupců výboru nelze o podvodu vůbec mluvit. Fotka byla prý navíc digitálně upravená, aby tamější krásný písek měl odstán víc do šeda, aby to lépe odpovídalo plážím Costa Brava.

Nejvtipnější a nejironičtější je asi slogan, který se u fotografie nachází: "Kde začíná pobřeží Costa Bravy?" Podle výboru ale opět nebyl zavádějící či dokonce lživý. "Naším záměrem není lhát ani tvrdit, že Bahamy jsou krásnější než Costa Brava," řekl ředitel výboru Dolors Batallé místním médiím.

foto: Profimedia:. Taková je realita na pobřeží Costa Brava

Kampaň propagující Costa Bravu však nese ještě jedno zajímavé tajemství. Na další fotografii se objevuje horolezec bořící si cestu krásně bílým hlubokým sněhem v přiléhajících Pyrenejích. Kritici ovšem podotýkají, že hory připomínají spíše nepálskou část Himálají. Dolors Batallé jen dodal, že si není jistý, odkud tato fotografie pochází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám