Hlavní obsah

VIDEO: Austrálie má miláčka, koala přežila uprostřed ohnivého pekla

Novinky, jky

Fotka koaly Sama obletěla celý svět. Dobrovolný hasič ho našel uprostřed spáleného lesa, zmateného, popáleného, ale živého. Teď je v péči veterinářů a za několik měsíců by se měl vrátit do volné přírody. Nakonec se ukázalo, že je to samička, jméno Sam už jí ale asi nikdo neodpáře.

Článek

Miláčkem snad všech Australanů se stala popálená a zmatená koala, která dezorientovaně chodila v pozůstatcích toho, co byly dříve husté lesy. Hasiči objevili dehydratovanou koalu v neděli, okamžitě jí nabídli láhev s vodou, kterou medvídě nadšeně přijalo. Zatímco jí záchranář David Tree lil vodu do úst, koala mu pevně tiskla jeho ruku.

Záchranáři se postarali o převoz koaly do útulku pro divokou zvěř asi 170 kilometrů na východ od Melbourne, kde jí ošetřily popáleniny a další rány. Australané jsou o jejím zdravotní stavu informováni doslova několikrát denně.

Má nového ochránce

Právě v tomto útulku koala neunikla pozornosti samce koaly Boba a takřka okamžitě s ním vytvořila nerozlučný pár. Podle ošetřovatelů je patrné, že Bob svou novou partnerku silně chrání a drží nad ní svou ochrannou packu. Ale ani on zřejmě netuší, čím si koala Sam musela projít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám