Hlavní obsah

Zloději ukradli tygrům v ostravské zoo půl tuny masa

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kuriózní krádež vyšetřuje policie v ostravské zoologické zahradě. Neznámí zloději ukradli v noci na pondělí ze skladu bezmála půl tuny hovězího masa, určeného pro velké šelmy. Policie nyní zjišťuje, zda šlo o náhodnou krádež nebo zda je do případu zapleten některých ze zaměstnanců zoologické zahrady.

Článek

„Neznámý pachatel odcizil 410 kilogramů hovězího z nezajištěné přípravny masa. Hodnota masa je vyčíslena na 20 900 korun. Pachatel nepohrdnul ani montérkami,“ řekl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

„K okolnostem případu se nemohu vyjádřit, vyšetřuje jej policie. Mohu ale potvrdit, že šlo opravdu o velké množství masa, které bylo určeno pro velké šelmy, například tygry, lvy nebo levharty,“ uvedl zástupce zoo Zdeněk Berger.

Dodal, že šlo o kvalitní maso a nelze vyloučit, že by ho pachatelé mohli s úspěchem prodat například do restaurace. Z 410 kilogramů hovězího by se dalo navařit zhruba čtyři tisíce porcí guláše, což by postačilo pro nasycení menšího města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám