Hlavní obsah

VIDEO: Noční rybaření dírou v ledu pro opravdové nadšence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tzv. dírkování je druh zimního rybolovu. V ČR je takový způsob lovu spíše ojedinělý. Je k němu zapotřebí speciální povolení. V Mirošovicích ve středních Čechách jedno takové mají. Pro velký zájem rybářů se proto rozhodli uspořádat rybaření na dírkách nejen ve dne, ale také během noci. O víkendu proto na rybník Štičí přijely desítky milovníků ryb.

Článek

Nebaví vás již obyčejné chytání ryb a chtěli byste si vyzkoušet nějakou novou metodu? Zima je k tomu jako stvořená a vy se tak můžete podívat, jak vypadá tzv. noční dírkování v praxi. Praktika, během které se navrtá díra do ledu a následně se na skoro libovolnou návnadu a speciální prut chytá, je v ČR poměrně neobvyklá.

Během dírkování má rybář však jeden drobný problém, musí se snažit nezmrznout. Pomůcky jako polystyrenové deska pod nohy jsou zcela běžné. Tato metoda rybaření je však jen pro opravdové nadšence a je povolená jen na několika místech ČR. O to více si ale rybáři noční akci vychutnali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám