Hitem se recept stal poté, co ho jako vynikající a velmi jednoduchý uveřejnili na svém blogu sedmadvacetiletý Jason Day a dvaatřicetiletý Aaron Chronister  a za jediný měsíc přilákal na půl milionu návštěvníků. Autoři receptu jsou teď na internetu oslavováni jako tvůrci "vepřové nirvány“.

Fanklub má slaninová exploze také na komunitních sítích. Na webu je zase velmi oblíbené video rodinky, která pokrm připravovala, ale jejíž snaha skončila požárem. Obrázek pečínky zveřejnil už také americký New York Times.

500 gramů čistého tuku

Slaninová exploze – Bacon Explosion z Kansas City – obsahuje 500 gramů čistého tuku a má 21 tisíc kilojoulů energetické hodnoty. Je tedy velmi tučný a jeho konzumace představuje pro tělo nezdravou zátěž.

Ingredience pro recept jsou jednoduché a vlastně jen čtyři: kilo široce krájené anglické slaniny, kilo vepřového masa na italskou sekanou, sklenice oblíbené omáčky na barbecue a sklenice koření na barbecue.

Polovina slaniny se poklade na dno nádoby, posype kořením, navrší masem, které se opět zakryje slaninou. Vše se zalije omáčkou na barbecue a okoření. Peče se minimálně hodinu a pak můžete krájet na kolečka.