Hlavní obsah

Herec Patrick Swayze údajně vzdal boj s rakovinou

Právo, CNN, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Slavný americký herec Patrick Swayze, trpící rakovinou, údajně vzdal boj s touto zákeřnou nemocí a odmítl pokračovat v léčbě. Napsal to ve čtvrtek americký časopis The National Enquirer. Swayze (56) se tak rozhodl poté, co se lékaři shodli, že šance na vyléčení je mizivá.

Foto: Mario Anzuoni/Files , Reuters

Patrick Swayze

Článek

Herec trpí rakovinou slinivky, kterou u něj lékaři objevili před rokem. Byl odhodlaný bojovat, počátkem ledna se mu ale velice přitížilo a připojil se zápal plic. Podle magazínu nyní Swayze stále více slábne a hubne.

"Doktoři už mu nemohou nijak pomoci. Nádor nelze vyoperovat a zastavili i chemoterapii. Teď se už lékaři jen snaží, aby Patrick netrpěl,“ prohlásil přítel hercovy rodiny.

Swayze hrál v desítkách filmů, ale hvězdu z něho udělala role tanečního instruktora v hudební romanci Hříšný tanec z roku 1987.

Rakovinu slinivky přežije jen pětina lidí

Swayze podle agentury DPA informace National Enquireru popřel. "Chci toho udělat ještě víc. Mnohem víc. Chci vydržet, dokud se nenajde účinný lék,“ tvrdil tento měsíc v televizi ABC, přestože zhoubný nádor se ze slinivky rozšířil i na játra.

Rakovinu slinivky přežije pouze pětina postižených, většině pacientů podle zdravotnických expertů zbývá od diagnózy méně než šest měsíců života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám