Hlavní obsah

V anglické zoo mají tučňáka, který se bojí vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LEEK

Třiadvacet tučňáků vesele dovádí v ledovém bazénku, jediný rozpačitě přešlapuje na břehu. Ve vodě se nesmočí. Proč? Protože se bojí vody, odpovídá britský deník The Sun ve svém již druhém článku o nové hvězdě zoologického parku Blackbrook v anglickém Leeku tučňákovi Kentuckym. Ve svém neštěstí se stal miláčkem návštěvníků.

Foto: Právo

Tučňáci jsou na souši nemotorní, ve vodě jsou naopak rychlí a elegantní. Ilustrační foto

Článek

Chovatelé v zoo vysvětlují podivné chování tučňáka Kentuckyho tím, že nemá dost peří, které by ho chránilo před studenou vodou. "Narodil se už poněkud zakrslý a má problémy se ztrátou peří," řekl jeden z chovatelů Adam Stevenson. Voda je pro něj příliš chladná, a tak tráví všechen čas na skále a kolébavě přechází sem a tam.

"Návštěvníkům to připadá zábavné, když stále jen tak sedí. Stal se už velmi známým, protože u tučňáků je hodně neobvyklé, když nemají rádi vodu," řekl Stevenson.

Zaměstnanci zoologické zahrady se snaží jedenáctiletého Kentuckyho dostat alespoň dvakrát denně do bazénu, aby si očistil peří. "Je vážně roztomilý, ale je mi ho trochu líto. Je to, jako když se díváte na opici, která se bojí skákat ze stromu na strom," řekl návštěvník Stacey Commons.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám