Hlavní obsah

Zdrcený muž si hodlá vzít šest měsíců zpopelněnou snoubenku

LONDÝN

Velmi smutný svatební obřad hodlá uspořádat letos 2. května Brit Alan Hooley (25). Hodlá si vzít za ženu Charlotte Simpsonovou (†21). Problém však tkví ve faktu, že jeho milovaná zahynula loni v říjnu během autonehody a zbyl z ní jen popel. Mladík přesto hodlá říct zesnulé dívce ano a nechce si připustit, že mu její smrt plány na šťastné manželství zhatila.

Foto: Profimedia.cz

Příbuzní si jsou dobře vědomi toho, že atmosféra svatby nebude příliš veselá. Ilustrační foto

Článek

Malíř z jihovýchodního Londýna bude mít na sobě bílé sako a růžovou vestu přesně tak, jak mu to před svou smrtí vybrala Charlotte. Na obřad pojede s bryčkou ozdobenou spoustou růžových květin, to si totiž jeho láska také přála.

Přítomno bude dvě stě padesát příbuzných a přátel, obřad je naplánován přitom naprosto klasicky. Ženich bude mít na ruce bude diamant, který si nákladně nechal vyrobit z popela po kremaci nevěsty. Stejné kameny budou mít také rodiče zesnulé, její sestry a Alanova matka.

Jeden diamant stojí 200 tisíc

Výroba takových diamantů z popela nebožtíků přijde na sedm tisíc liber za každý kámen (více než 200 tisíc korun). Výsledkem celého procesu jsou pak jakési syntetické diamanty, které pochází z uhlíku milovaného člověka.

„Chci ten den takový, jak ho plánovala ona. Chci ho co nejvíce přiblížit opravdové svatbě, hodně mi to pomáhá. Chci to udělat, abych si uchoval památku na Charlotte živou,“ citoval Hooleyho britský deník Sun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám