Hlavní obsah

VIDEO: Bylo to jako v Čelistech, říká surfař napadený žralokem

Novinky, jky
SYDNEY

Chvíle neuvěřitelného strachu má za sebou 31letý Australan Jonathan Beard. Sympatický surfař měl štěstí v neštěstí. Podařilo se mu totiž přežít nedělní útok žraloka. Z děsivého zážitku se nyní úspěšně zotavuje a v pátek promluvil poprvé pro média.

Článek

"Bylo to jako z filmu Čelisti.Nejdřív do mě narazil, opravdu tvrdě. Pak mě jakoby vytáhl z vody, bylo to jako jízda na býku nebo něco takového. Pak mě kousnul a stisk trval asi pět vteřin, v ten moment se moře zbarvilo na červeno," popsal surfař scénu podobnou těm ze známého hororu.

Jakmile žralok povolil sevření, tak se Beard okamžitě snažil dopádlovat z břehu, jelikož věděl, že jeho krvácející noha může žraloka ještě více vybouřit, a nebo dokonce ještě přilákat další jeho soukmenovce.

Pádlování zpět bylo prý to nejhorší

"Pádlování zpět byla asi ta nejděsivější část. Stále jsem jen čekal, kdy se do mě zakousne znovu," vypráví o hrůzných chvílích surfař. Ke břehu se mu nakonec podařilo díky silným rukám dostat rychle a díky jeho kamarádům, kteří mu nohu ošetřili a zavázali, je dnes mezi živými.

"Nebýt rychlého ošetření, tak by vykrvácel," shodli se ošetřující lékaři.

Australské pláže byly v posledních několika dnech terčem útoků žraloků hned několikrát, to ale surfaře chtivé adrenalinu nedokáže odradit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám