Hlavní obsah

Mladá dívka se již 12 let nekontrolovatelně směje

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČCHUNG-ČCHING

Čínský pár zoufale hledá lék či léčebnou metodu pro svou dceru, která se nekontrolovatelně směje už dvanáctým rokem. Matka Jang Lung-jing tvrdí, že její podivný stav začal při horečce, kterou prodělala dcera Sü Pching-chuej ve svých osmi měsících. Od té doby se nepřestala smát.

Článek

"Je to hrozné, ale od doby, kdy tehdy onemocněla, se stále jen směje," řekla matka tamějšímu deníku. Situace se podle ní zhoršila, když její dcera dosáhla dvou let věku. Tehdy prý zcela ztratila schopnost mluvit a mohla se už jen smát.

Otec dívky pracující jako dělník utratil skoro všechny vydělané peníze za různé pokusy nemocnou dceru vyléčit. Rodina už je navíc i ve velkých finančních potížích, jelikož si otec na léčbu dcery peníze už i půjčoval. Léčba ovšem ani v jednom případě neslavila úspěch.

Podrobí se dalším testům

"Je to hrozné, ale když ji vidíme stále se smát, tak nás to dělá daleko smutnější, než kdyby brečela," dodal nešťastný otec.

Dívku nyní čeká neurologické vyšetření na tamější lékařské univerzitě, kde lékaři podrobí její mozek scanu a pokusí se zjistit, co podivný stav dívky způsobuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám