Hlavní obsah

Číňance je 107 let a chce se poprvé vdát

PEKING

Číňanka Wang Kuej-jing se dožívá požehnaného věku 107 let, to jí však nebrání, aby se nyní poprvé v životě vdala. Podle svých slov se teprve teď cítí dost stará a vyspělá na to, aby manžela zvládla. Vybráno však ještě nemá. Doufá, že potká muže přiměřeného věku, s nímž by si rozuměla a měla o čem povídat.

Článek

„Už je mi 107 let a pořád nejsem vdaná. Co by se stalo, kdybych si nepospíšila a nenašla manžela?“ citoval stařenku čínský anglicky psaný deník Čchung-čching Commercial Times.

Rodačka z provincie Kuej-čou odmalička žila v prostředí, kde jen stěží mohla získat k manželství důvěru. Její strýcové prý tak brutálně zacházeli se svými manželkami, že se nikdy sama vdát nechtěla.

„Všichni lidé žijící v manželství měli podobný život. Vdát se bylo prostě příliš nebezpečné,“ vzpomíná stařenka na dobu, kdy měly ženy v Číně jen málo práv. Po smrti svého otce, matky a sestry odešla do přírody na venkov a žila tam jako farmářka až do věku 74 let, kdy přestala být soběstačnou.

„Moje neteře a synovci stárnou a jejich děti mají už své vlastní rodiny a já začínám být stále větší a větší přítěží,“ vysvětluje Wangová své rozhodnutí vstoupit do manželství. Najít manžela jí budou pomáhat také úředníci z města Čchung-čching, kteří kontaktují všechny muže starší stovky let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám