Hlavní obsah

Škytavka zruinovala zpěvákovi kariéru, má ji už 22 měsíců

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Pětadvacetiletý zpěvák Christopher Sands tvrdí, že je celá jeho kariéra v troskách kvůli obyčejné škytavce. Tedy obyčejné, Sands se nemůže tohoto problému zbavit už neuvěřitelných 22 měsíců. Škytá konstantně každé dvě sekundy, a tak nemůže pořádně mluvit, jíst, spát, ale dokonce ani dýchat.

Článek

"Minulou noc jsem omdlel a spadnul na podlahu. Vše je způsobené tím, že když škytnu, tak se nemohu v ten samý moment nadechnout," uvedl Sands pro Daily Mail. A představa toho, že musíte sladit tak základní a pravidelnou činnost jakou je dýchání se škytáním, které vás provází každé dvě sekundy, je opravdu nepříjemná.

"Všichni moji kamarádi zaznamenali, jak v poslední době vypadám pohuble. Je to proto, že jednoduše nemůžu spolknout a udržet v sobě jídlo," řekl Sands, který kvůli nastalé situaci nemůže vystupovat se svou rockovou kapelou. Nemůže si najít ani žádné zaměstnání a musí žít z přídavků.

Hypnoterapie ani jóga nepomohly

Sands zkusil již všechny tradiční metody na zbavení se škytavky, ale bez úspěchu. Selhaly ovšem i méně konvenční metody jako hypnoterapie, reiki, jóga či sezení v kyslíkové komoře.

"Jediná věc, která zabrala asi na hodinu, bylo pravidelné jedení lžičky burákového másla. Měl jsem opravdu obrovskou radost, že jsem se toho zbavil, ale pak se mi to zase vrátilo," řekl smutně bývalý hudebník.

Doktoři nedokáží podivný stav diagnostikovat a tvrdí, že neexistuje žádné fyzický důvod, který by muže nutil neustále škytat. Muže ovšem i tak čeká operace v Nottinghamu, lékaři potřebují zamezit tomu, aby neustále zvracel jídlo, což je jedna z nejnepříjemnějších součástí jeho problému.

Jiný muž škytal 68 let

Již dopředu však lékaři muže varovali, aby nečekal, že operace poškozené žaludeční záklopky vyřeší i jeho problém se škytáním.

Nejdéle trvající škytavku v historii měl Američan Charles Osborne. Jeho škytavka trvala neuvěřitelných 68 let od roku 1922 do roku 1990. Zemřel jen o rok později. Za 68 let svého utrpení škytnul asi 430 000 000krát.

Reklama

Výběr článků

Načítám