Hlavní obsah

Důvěřivý obchodník nechal svůj krám na Vánoce bez dozoru

Novinky, jky
SETTLE

Obrovskou důvěru svým zákazníkům prokázal majitel obchodu v britském městečku Settle v hrabství North Yorkshire, když nechal svůj obchod otevřený bez dozoru. Sedmačtyřicetiletý majitel obchodu se železářským zbožím se rozhodl, že nechá otevřeno, přestože nebyl v obchodě 26. prosince ani jeden zaměstnanec.

Foto: Profimedia.cz

Důvěru majitele železářství nikdo nezklamal. Ilustrační foto

Článek

Ve Velké Británii je 26. prosince tzv. Boxing day, což je svátek, který tráví rodiny většinou společně. Často je to ale také první den povánočních výprodejů a toho si byl vědom i majitel železářství Tom Algie.

V obchodě zanechal Tom Algie jen poznámku, aby se zákazníci obsloužili sami a poté nechali platbu v krabici od cereálií s implementovaným trychtýřem, kterou nechal u pokladen. Informoval o tom deník Daily Mail.

Lidé platili, jako by tam byl

Když přišel Algie ve čtvrt na pět odpoledne zavřít svůj obchod, našel v plastové krabici, kterou nazývá svým nejnovějším členem týmu, přesně 187 liber a 66 pencí (asi 5240 korun) a dvě eura.

"Moc jsem ani nad celým tím nápadem neuvažoval. Settle je klidné venkovské městečko a nikdy tu nebyly žádné problémy. Dal jsem svým zákazníkům důvěru a oni mě na oplátku nezklamali," řekl Algie.

"Jednoduše jsem chtěl strávit svátky se svou rodinou, ale zároveň jsem si říkal, že by bylo pěkné mít obchod otevřený. Nechtěl jsem ale, aby museli být místo mě v práci moji zaměstnanci, a tak jsem přišel s touto myšlenkou," dodal Algie.

Nikdo ho neošidil

Důvěřivý obchodník umístil v obchodě cedulku: "Ano, všem jsem dal den volna, včetně sebe. Prosím, vyberte si, co chcete koupit a pak jen umístěte peníze do kasičky. Hezké Vánoce."

Zákazníci také zanechávali v obchodě poznámky, co si zakoupili. Po rychlé kontrole regálů Algie zjistil, že nikdo jeho důvěry nezneužil a neošidil ho ani o jedinou penci. Jestli něco podobného plánuje i na příští rok, to už neoznámil.

Reklama

Výběr článků

Načítám