Hlavní obsah

Světélkující vánoční balónky zmátly Němce, považovali je za UFO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německou UFO linku zaplavila v těchto dnech vlna telefonátů, když tisíce volajících hlásily přílet mimozemšťanů. Údajné létající talíře ve skutečnosti byly jen světélkující balónky, jež se staly nejnovějším hitem vánočních trhů.

Foto: Profimedia.cz

Balónky spustily falešný poplach u ufologů. Ilustrační foto

Článek

Tisíce nic netušících Němců pozorovaly na noční obloze červená a zlatá světélka a dospěly k závěru, že může jít o létající objekty mimozemských civilizací.

Případ přirozeně vyvolal pozornost ufologů, kteří však museli přiznat, že neobvyklý úkaz mají na svědomí obyčejní pozemšťané.

„Nešlo o nic jiného než o horký vzduch,“ uvedl německý expert na UFO Werner Walter. „Pohybující se barevná světla pocházela z miniaturních horkovzdušných balónů, které se před svátky prodávaly na vánočních trzích a v zahradnických centrech po celém Německu“.

Létající lampióny se mají stát tichou náhradou tradiční zábavní pyrotechniky používané při oslavách příchodu nového roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám