Hlavní obsah

Němec skočil do výběhu populárního ledního medvěda Knuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Návštěvník berlínské zoo řešil svou osamělost tím, že se vrhl do výběhu slavného polárního medvěda Knuta. Duchapřítomný personál rychle odlákal zvíře z blízkosti vetřelce hovězí kýtou. Sedmatřicetiletý rodilý Němec skočil přes plot rovnou do vodního příkopu v blízkosti medvěda, uvedla policie ve svém prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Německý návštěvník berlínské zoo měl štěstí, Knut dal před ním přednost hovězí kýtě.

Článek

Hlídači v zoo, kteří právě Knuta vypustili do venkovního výběhu, ho dokázali hned odlákat zpátky do jeho klece. Pomohli si hovězím masem.

Policie uvedla, že muž, který skočil ke Knutovi, málo spolupracoval a ignoroval výzvu policie výběh opustit. Nakonec z něj byl však vyveden bez zranění. I když byl promočený a promrzlý, odmítl podstoupit lékařskou prohlídku.

Policejní mluvčí sdělil, že než byl muž propuštěn, vypověděl do protokolu, že se cítil osamělý. A stejně tak osamělý se mu zdál i Knut.

Lední medvěd, kterému jsou nyní dva roky, byl odchován ošetřovatelem berlínské zoo, když ho po narození jeho matka odmítla. Medvídě, které vypadalo jako roztomilá a chlupatá bílá koule, se stalo začátkem loňského roku mediální hvězdou. Od té doby však Knut velice rychle vyrostl a teď je z něj mohutná, 200 kilogramů vážící šelma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám