Hlavní obsah

Milánští bezdomovci dostanou k Vánocům kaviár za milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Kaviár nejvyšší kvality si může dovolit jen malá část Italů, přesto si letos na jikrách z jesetera budou pochutnávat v Milánu i bezdomovci. Čtyřicet kilogramů mezi gurmány vysoce ceněné pochoutky jim darovali celníci, kteří je zabavili černým překupníkům.

Foto: Profimedia.cz

Kaviár je oblíbenou pochoutkou bohatých.

Článek

Pašeráci cestovali z Varšavy, v Miláně ale jejich cesta za bohatstvím skončila. Celníci jim totiž oněch čtyřicet kilogramů kaviáru v celkové hodnotě 400 tisíc eur (asi 10,4 miliónu korun) zabavili.

Vzorek jeseteřích jiker si celníci nechají k dalšímu šetření, ale zbytek věnovali charitě připravující vánoční jídlo pro bezdomovce a chudé.

„Testy potvrdily, že je ten kaviár jedlý, a my jsme si říkali, že by bylo dobré dát ho jako vánoční dárek těm, kteří si ho sami koupit nemohou,“ uvedl celník Juri Mantegazza.

Představený milánské katolické charity otec Virginio Colmegna tento počin komentoval slovy: „Všechny dary jsou přijímány. Nicméně chudí lidé potřebují především svá práva a důstojnost víc než luxusní výrobky.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám