Hlavní obsah

Při kouzlu Davida Copperfielda rozsekal obří větrák asistentovi ruku

Novinky, jky
LAS VEGAS

Během představení světového mága Davida Copperfielda v hotelu MGM Grand v Las Vegas v rámci turné An Intimate Evening of Grand Illusion se stala vážná nehoda. Při triku s větrákem si jeho asistent zlomil na několika místech ruku a utrpěl i další zranění v obličeji. Show byla okamžitě ukončena.

Foto: Profimedia.cz

David Copperfield při představení show An Intimate Evening of Grand Illusion.

Článek

Je to jeden z Copperfieldových nejznámějších triků - David vstoupí z jedné strany do třímetrového větráku a zmizí, když druhou stranou vyletí ven pouze prach a dým. Kouzelník se poté objeví na zcela jiném místě v sále.

Tentokrát se ale vše pokazilo. Jeho asistentovi se do větráku zachytila ruka, kterou mu obrovské zařízení na několika místech zlámalo. Zraněn byl navíc i v obličeji. Další asistenti okamžitě větrák vypnuli, aby zamezili dalším vážným zraněním.

Vrtule je kovová, nikoliv gumová

Asistent, popsaný pořadateli pouze jako Brandon, byl okamžitě odvezen do nemocnice. Až doposud si mnoho lidí myslelo, že vrtule ve větráku není vyrobena z kovu, ale z gumy. Tato nehoda však podobné pochybnosti zcela vyvrátila.

Okamžitě po nehodě David Copperfield požádal diváky, ať chvíli vydrží. Po několika dalších chvílích však spadla opona a mág se divákům omluvil a požádal je, ať si vyzvednou na pokladně zpět své vstupné. Vedoucí Copperfieldovy show Chris Kenner informoval, že bude Copperfield číslo s obřím větrákem i nadále provozovat a diváci o něj v dalších show jistě nepřijdou.

I triky mohou být nebezpečné

"Brandon se ze svých zranění zotavuje. Lidé stále říkají, že jsou to jen triky a že magie není nebezpečná. Tato nehoda jasně ukázala, že to není tak úplně pravda," uvedl Kenner.

Zdroje z hotelu MGM uvádějí, že toto číslo už Copperfield provedl bez jakýchkoliv potíží asi 4000krát, podle jeho zástupce zhruba 3000krát.

Reklama

Výběr článků

Načítám