Hlavní obsah

Alžběta II. tvrdí, že jsou Monopoly zvrácená hra

LONDÝN

Během Vánoc, kdy tráví většina britských rodin společně čas doma, přijdou na řadu oblíbené deskové hry. Mezi ty nejpopulárnější zcela jistě patří Monopoly. Jenže luxus zábavy při jejich hře je zcela odepřen členům britské královské rodiny. Alžběta II. totiž míní, že je hra příliš zvrácená.

Článek

O zvláštním zákazu promluvil Vévoda z Yorku – princ Andrew. Ten otvíral v Leedsu centrum stavební společnosti. Když mu pak představitelé na setkání předali jako oficiální dar právě Monopoly, odpověděl princ s díky: „Nám není dovoleno hrát doma Monopoly. Je to příliš zvrácené.“

Britská královská rodina tráví vánoční svátky v sídle Sandringham v hrabství Norfolk. Královna tam zve své potomky a jejich manžele či manželky. Před dvěma lety dostala pozvání také Kate Middletonová, což z ní učinilo oficiální Williamovu partnerku. Dosud se však Vánoc směli účastnit jen manželky a manželé královniných dětí, nikdy ne „pouhé“ nemanželští partneři či partnerky.

„Jako děti nás vybízeli po obědě k tomu, abychom si po obědě hráli a čekali na poselství od královny, protože oběd většinou končíval během deseti či patnácti minut před třetí hodinou, a ve tři hodiny jsme si sedli a dívali se na ni,“ poodhalil princ detaily ze zákulisí královských Vánoc. Mezi „poobědové“ hry však nikdy nesměly patřit právě Monopoly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám