Hlavní obsah

Muž pojídá živé hady a splachuje je pivem

Novinky, jky
PEKING

Číňan Wen Si-te má podivný způsob relaxace. Prý ho uklidňuje pojídání živých hadů a zapíjení této pochoutky pivem. Jednačtyřicetiletý muž z vesnice Ču Ma-tien v oblasti Wang Čuang prý pojídá živé hady už po dobu deseti let.

Článek

Podivná záliba Wen Si-teho začala tak, jak to bývá poměrně časté, obyčejnou sázkou. Muž se před deseti lety s přáteli vsadil o balíček cigaret, že zvládne sníst živého hada.

"Od té doby jsem se stal na pojídání živých hadů závislý. Trošku smrdí, ale jsou upravdu chutní," uvedl Wen Si-te, který se neostýchal novinářům z deníku Oriental Today svou zálibu předvést tím, že rozžvýkal dva živé hady a spláchl je lahví piva.

Novináři prý podivný výjev nenesli vůbec dobře, začalo se jim dělat špatně a dva se dokonce pozvraceli.

Hady pojídá už i jeho syn

Doktor Wang Tchien-ming, který je na tamější klinice specialistou na zažívání, se domnívá, že je pojídání živých hadů velmi nebezpečné. Podle něj se Wen Si-te vystavuje riziku nervových potíží a infekce z parazitů, které v sobě může živý had mít.

Wen Si-te navíc po dojedení hadů novináře informoval, že ho v jeho hobby následuje i jeho syn, který v tomto roce snědl už osm živých hadů. Nabídku, aby si vyfotili při této činnosti i jeho, však novináři s díky odmítli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám