Hlavní obsah

Ital si z pražského pokerového turnaje odvezl 20 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský turnaj prestižní pokerové série European Poker Tour, který se konal v hotelu Hilton, vyhrál v neděli nad ránem italský profesionální hráč Salvatore Bonavena. Za vítězství si odveze finanční prémii 774 000 eur, tedy přes 20 miliónů korun. Čtyřdenního klání se účastnilo 570 hráčů včetně dvacítky Čechů.

Foto: ČTK

Ital Salvatore Bonavena, který v Praze vyhrál 20 miliónů korun.

Článek

Již druhý rok po sobě do Prahy zavítala na začátku prosince největší esa světového pokeru, která mnohdy ve svých zemích povýšila na společenské celebrity. Mezi startujícími byl i nedávný vítěz největšího světového turnaje World Series of Poker Dán Peter Eastgate či někdejší švédská fotbalová hvězda Tomas Brolin.

Faktor náhody však sehrál tentokrát větší roli a nejlepší umístění si rozebrali dosud méně známí hráči. Do sobotního závěrečného dne šlo osm nejlepších, kteří na finálovém stole svedli třináctihodinový maraton.

Po něm se sice nejvíce radoval čtyřiačtyřicetiletý Bonavena, finanční odměny ale byly připraveny i pro dalších 55 nejlepších hráčů. Mezi ně se z Čechů probojovali Petr Samčenko a mnohonásobný šachový mistr republiky Pavel Blatný.

Pokerový turnaj European Poker Tour je největší evropskou pokerovou událostí, kterou vysílají televizní stanice po celém světě. Série se letos koná už pátým rokem. Hráči se mohou do turnaje kvalifikovat prostřednictvím online turnajů nebo individuálně zaplacením poplatku, který v případě pražského kola činil 5250 eur (asi 137 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám