Hlavní obsah

Švéd chtěl zachránit ze stromu kočku, sám na něm uvízl

Jistý muž z vesnice Kristineberg na severu Švédska se snažil z koruny stromu zachránit svou kočku, ale ve větvích sám uvízl. Nakonec nešťastnou dvojici musela zachránit přivolaná hasičská jednotka. Napsal to švédský internetový deník The Local.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Kvůli kočke mrznul Švéd na stromě nejméně 30 minut, než přijeli hasiči.

Článek

Švéd na strom vyšplhal ve středu odpoledne v naději, že zachrání kočku, která sama už několik dní nedokázala slézt dolů. Když se dostal ke kočce, která seděla na větvi v asi třináctimetrové výšce, zjistil, že není schopen se dostat svými silami zpět na zem.

Deník The Local napsal, že záchranné složky běžně nereagují na telefonáty se žádostmi o snesení zvířat ze stromů. Protože však bylo 15 stupňů pod nulou a v koruně seděl člověk, učinili hasiči výjimku.

"Byl to svým způsobem docela legrační úkol a určitě ne zcela běžný. Když byl vysoko na stromě, neodvážil se slézt dolů," řekl záchranář Torbjörn Nilsson deníku Aftonbladet.

Než jednotka dorazila na místo, strávil prokřehlý Švéd ve větvích nejméně 30 minut. Nakonec se i s kočkou za pomoci hasičského žebříku dostal bezpečně na zem.

"Nejdříve jsme sundali kočku, pak muže," řekl Nilsson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám