Hlavní obsah

Chlapci proletěl okem šíp a zastavil se až o zadní část lebky

Novinky, jky
PEKING

Čínský školák jen těsně unikl smrti poté, co ho kamarádka omylem střelila šípem přímo do oka. děti zřejmě s lukem a šípem trénovaly. Jedenáctiletý Liou Čcheong z města Ťü-tchaj přežil incident jen zázrakem, šíp mu totiž prošel okem skrz celou hlavu, těsně minul mozek a zastavil se až o zadní část lebky.

Článek

"Pokud by byl šíp vystřelen jen o trochu větší silou, tak by prorazil i zadní část lebky a hlavu mu tak doslova prostřelil," uvedl jeden z ošetřujících lékařů ve městě Čchang-čchun, kde se nehoda stala.

Chlapec přežil jen díky tomu, že mu šíp zázračně minul mozek. Chirurgové strávili zhruba čtyři hodiny odstraňováním 40centimetrového šípu, který byl zarytý do hlavy do hloubky více než deseti centimetrů.

Lékaři museli nejdříve část šípu odříznout, aby vůbec mohli poslat chlapce na CT. Po několika dalších rentgenech začali lékaři odstraňovat části lebky malého chlapce, aby mohli vyjmout šíp, aniž by poškodili optické nervy či mozkovou tkáň.

Rodiče malého střelce byli varováni, že stále ještě hrozí riziko infekce a chlapec bude možná muset podstoupit další operace. "Třináctiletá dívka, která chlapce šípem trefila, utrpěla šok a musela být také hospitalizována," informoval jeden z mediků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám