Hlavní obsah

Rumun musel u soudu dokázat, že je živý

Novinky, jky
TEMEŠVÁR

Gheorghe Stirbu z rumunského Temešváru vyhrál bezmála dvanáct měsíců dlouhý proces, ve kterém se snažil o jediné, dokázat soudu, že je naživu. Problémy začal mít Stirbu ve chvíli, kdy si přišel na úřad prodloužit občanský průkaz, načež mu tamější pracovnice sdělila, že něco takového není možné vzhledem k tomu, že je úředně mrtvý.

Článek

Zmatkářští úředníci si Gheorgha popletli s jiným mužem, který opravdu zemřel. Ale přestože Stirbu omyl okamžitě nahlásil, tak s tím odmítli cokoliv udělat. Svou chybu neuznali a byli ji nuceni přiznat až po výroku soudu, který zněl, že je Gheorghe Stirbu doopravdy naživu.

Soudce si nakonec rozhodl, že je muž skutečně naživu, ale druhou větou mu rázem přikázali zaplatit v přepočtu přibližně 15 000 korun za soudní výlohy.

Zvažuje, zda neměl zůstat mrtvý

"Když soudce vynesl rozsudek v můj prospěch, tak jsem byl absolutně nadšený. A pak, jen o několik sekund později, jsem byl pro změnu totálně šokovaný, když mi soud oznámil, jaké výlohy budu muset za řízení zaplatit.

"Samozřejmě se vůči uhrazení škod odvolám, ale stejně už začínám přemýšlet nad tím, zda by náhodou nebylo lepší, kdybych "zůstal mrtvý," uvedl smutně Rumun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám