Hlavní obsah

V České republice byl prodán diamant za 34 miliónů korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na pražské výstavě diamantů a šperků, byl ve čtvrtek prodán nejdražší diamant za 34 miliónů korun. Den po otevření výstavy si diamant odnesl jeho nový majitel, který je původem z České republiky. Koupi diamantu bere jako dobrou investici v době finanční krize.

Článek

"Prodaný diamant by se mohl majiteli za jeden rok zhodnotit až o 20%," řekl Novinkám Přemysl Synek, generální ředitel společnosti Diamonds International Corporation, která výstavu pořádá.

Jedná se o diamant s 11,83 karátu a nejvyšším možným stupněm čistoty. "Diamant je vzácně bílý, v této velikosti se navíc jedná o neobvyklý přírodní úkaz," popisuje prodaný diamant Synek.

„Diamant jako investice a efektivní forma úschovy majetku se využívá po staletí a v krizích, které svět v určitých cyklech postihují, má své hluboké opodstatnění. Hodnota diamantů již více než stovku let roste a nadále bude růst – vyplývá to z povahy tohoto přírodního unikátu, jehož stáří se odhaduje na 3,5 miliardy let“, dodal předseda představenstva Luboš Říha.

:. V Praze jsou diamanty za 155 miliónů korun Zdroj: Stream.cz

V Široké ulici budou diamanty k vidění až do pondělí 8. prosince 2008. K vidění je například prsten se žlutým citrusovým tříkarátovým briliantem a se šesti růžovými brilianty o celkové váze dva karáty.

Patří mezi nejluxusnější dostupné šperky v České republice. Jeho cena činí 7,2 miliónu korun. Tento i ostatní šperky mohou zájemci spatřit zdarma, za vstup do showroomu se totiž neplatí. Více se o celé výstavě dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám