Hlavní obsah

Moderátorka ČT ukázala titulek: poslanci rozdávali penis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moderátorka čtvrtečního ranního vysílání České televize Barbora Kroužková ukázala v pořadu noviny s vytištěným slovem penis. V pořadu, který se zabývá přehledem českého tisku, chtěla upozornit na jeden z článků. V ukazovaném titulku, který se věnuje tzv. porcování medvěda, slovo tenis někdo tužkou přepsal na penis.

Článek

Na nedorozumění upozornil server Lidových novin. Moderátorka o tom, co ukazuje na kameru nevěděla. Titulek v MfD zněl: Poslanci zase rozdávali: Orel, tenis, golf.

Moderátorka ukazuje noviny s přepsaným titulkem. Foto: Repro ČT

Někdo v zákulisí ale žertem písmeno "t" ve slově tenis přepsal na "p". Věděl, že tyto noviny bude Kroužková ukazovat. Kameraman navíc zabírá právě tento titulek, ačkoliv řeč je o jiném textu.

Popsaná stránka se ale před kamery mohla dostat i náhodou. V zákulisí televize si jen někdo "hrál" a právě noviny, na něž kreslil, pak někdo vzal a dal mezi ty, které půjdou před kameru.

Kroužková si předtím ničeho nevšimla, protože noviny vidí z druhé strany, to, co ukazuje spatřila až po chvíli. V následném rozhovoru jí jen cukaly koutky.

Reklama

Výběr článků

Načítám