Hlavní obsah

Devítiletý playboy napsal knihu, jak se správně bavit s dívkami

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CASTLE ROCK

Devítiletý americký Casanova Alec Greven zjevně nemá potíže bavit se s dívkami a umí toho náležitě využít. Ne však na to, aby jemnější pohlaví svými schopnostmi okouzloval, ale aby svým spisovatelským uměním také škole vydělal nějaký ten dolar. Kniha "How To Talk To Girls" (Jak se bavit s dívkami) se stala překvapivým hitem.

Článek

Když přijde na to, jak se bavit s dívkami, někdo má talent od přírody a ostatní jednoduše potřebují drobnou pomoc od ostatních. Pomoc těm nejmenším nyní přináší kniha How To Talk To Girls. Co ji odlišuje od těch tuctů ostatních, je fakt, že ji sepsal devítiletý hoch.

Alec Greven uznává, že je ještě "moc mladý na holky", ale i přesto vytvořil užitečný manuál, založený na pozorování dívek a kluků bavících se ve škole a mimo ni.

Výtěžek z knihy půjde na stavbu školního hřiště

Knihu začal psát na hodině kreativního psaní třetí třídy jen jako "menší sloh" už před rokem. Jeho učitelce se práce velmi líbila, a tak chlapce přiměla, ať svou práci rozvine. Ten z ní během několika měsíců vytvořil dílo, které by se délkou a možná i kvalitou mohlo srovnávat s lecjakou seminární prací.

Když své pozorování dopsal, tak si ho přečetl i ředitel školy a rozhodl se, že dá možnost ostatním studentům si tuto práci za symbolických pět dolarů (106 korun) zakoupit ve školní knihovně. Výtěžek, v současné době už několik stovek dolarů, škola schovává a částečně jím pokryje náklady na stavbu nového školního hřiště.

Tři rady od Aleka
"Někdy se vám podaří získat dívku, která se vám líbí, a ona vás odkopne. Život je tvrdý, jděte dál"
"Někdy to prostě nevyjde. Před nástupem do školy jsem se zamiloval do jedné dívky a pak se moje rodina odstěhovala, takže jsem ji musel jednoduše vymazat ze své mysli. Jsou okolnosti, které neovlivníte."
Přibližně 73 procent obyčejných dívek někdy kluka odkopne. Hezkých holek ovšem dělá tohle zhruba 98 procent.

Jeho knihu navíc nyní vydá i nakladatelství HarperCollins a dílo se tak dostane na americký knižní trh. Zájem je o ni však i v Austrálii, kde bude zřejmě publikována v únoru. Kniha má 48 stránek a je určena pro čtenáře ve věku od 9 do 12 let. Publikace je rozdělena do několika kapitol, které se zabývají například samotnou zamilovaností, získáváním si pozornosti, radami, o čem se bavit, či komplimenty.

Nemá na každém prstu deset dívek

Alekovy rady nepocházejí z osobních zkušeností. Zatím se prý zamiloval pouze jednou a to bylo ještě před nástupem do školy. Říká, že jeho rady pocházejí pouze ze sledování ostatních, uvedl australský deník Sydney Morning Herald.

Pokud si myslíte, že nově nabytá sláva pomohla Alekovi sbalit desítky nových dívek, tak se mýlíte. "Nějaké se objevují, ale ne z důvodu, který vy myslíte," řekl Alec, podle kterého je nejdůležitější, aby vás dívka zaregistrovala a všímala si vás. "Neměli byste ale k sobě poutat zase tolik pozornosti, že si bude myslet, že jste absolutní blázni," radí.

Podle Aleka je důležité nebýt třídním klaunem. Naopak je podle něj nejlepší být nejchytřejším klukem ve třídě, dívky vám prý pak budou samy padat k nohám. Pokud se budete navíc starat o svůj účes, máte další bod navíc, míní Alec.

Krásné dívky jsou jako auta, potřebují hodně benzínu

Alec ve své knize varuje také před několika hlavními důvody, proč nemusí konverzace s dívkou vyjít. Varoval například, ať si dají chlapci pozor na krásné dívky. "Je lehké spatřit krásné dívky, protože nosí ty velké náušnice, krásné oblečení a všechny ty šperky. Ale hezké dívky jsou jako automobily, spotřebují hodně benzínu," napsal Alec ve třetí ze sedmi pasáží knihy.

Alekova matka Erin tvrdí, že synovy vědomosti a nadhled pramení z obrovského množství přečtených knížek. "Čte takřka neustále, i u jídla ho musím okřikovat, aby odložil knihu a jedl," uvedla a dodala, že poslední kniha, kterou její syn přečetl, je dětská verze skandálu Watergate.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám