Hlavní obsah

Anglický popelář objevil ve smetí 300 tisíc v roztrhaných bankovkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský popelář našel ve smetí asi 10 000 liber (300 000 korun). Nikdo se k nim nepřihlásil, takže si je může nechat, ale aby mu k něčemu byly, musí je napřed poskládat. Všechny bankovky jsou totiž roztrhané na kusy. S odvoláním na list Lincolnshire Echo to ve čtvrtek oznámila agentura Reuters.

Článek

Graham Hill z Lincolnu ve střední Anglii balíček s roztrhanými bankovkami našel v květnu, když vyprazdňoval popelnice. Odevzdal ho policii, ale ani po půl roce se k němu nikdo nepřihlásil a policie nenašla žádný důkaz, že peníze byly ukradeny nebo že jinak souvisejí s trestnou činností.

Majitelem se tedy stal Hill, ale banka mu bankovky může vyměnit za nové, až když je přinese poskládané kus po kusu znovu. Hillovi kolegové doufají, že se mu to podaří rychle.

"Doufám aspoň, že jich dá dohromady dost na to, aby dal na Vánoce do placu nějakou rundu," řekl se smíchem jeden z kolegů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám