Hlavní obsah

Dva velbloudi se procházeli Mexikem jako fata morgána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CIUDAD JUÁREZ

Jako přelud působili dva velbloudi, kteří nerušeně okusovali borovice na ulici pouštního města Ciudad Juárez v Mexiku nedaleko texaských hranic. Policie se s nevalným úspěchem a za smíchu přihlížejících pokusila zvířata chytit lasem. Ta však na snažící se muže zákona pouze cenila zuby. O nezvyklé podívané informovala agentura AP.

Článek

Nakonec na koráby pouště zabrala větev se šťavnatými listy, kterou použil ošetřovatel jako návnadu, aby nalákal velbloudy zpět do zajetí. Policejní mluvčí Jaime Torres řekl, že dvojice velbloudů se jmenuje Yull a Tobi a že utekla ze skladiště jistého obchodníka. Ten je prý zakoupil pro chystaný zábavní park.

Mexičané se mohli setkat s volně pobíhající exotickou zvěří poměrně nedávno. V listopadu jistou rodinu na zahradě jejich domu ve městě Zitacuaro na západě země ve státě Michoacán vystrašil tygr, který utekl z cirkusu. Poprask způsobili i další uprchlíci, jako například tři tygři, téměř 230 kilogramů vážící lev a půltunový slon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám