Hlavní obsah

Janek Ledecký: Chtěl bych být svým dítětem

Právo, mer
PRAHA

Poctivou staročeskou zabijačkou oslavil zpěvák Janek Ledecký pozlacení svého alba a zahájení turné. Poprvé při této příležitosti vzal do společnosti celou svoji rodinu. Chtěl, aby si to s ním užily tentokrát kromě manželky i děti.

Článek

Na pražském haštalském dvoře to vonělo prdelačkou a zabíjačkovým gulášem a Janek Ledecký s chutí popíjel pivko. Pak dorazila zpěvákova žena Zuzana s třináctiletou dcerou Ester a patnáctiletým Jonášem. Zájem fotografů ratolestem očividně nebyl milý a tak se záhy „vypařily“.

Ledecký je pověstný tím, že si bedlivě chrání soukromí. Jenže mu přišlo líto, jak děti dospívají, že nikdy nejsou s ním, když si veřejně užívá plodů své práce. Jedním z nich je Zlatá deska za prodej alba 12 vánočních nej..., kterou mu předal Popron.

:. Kolega z divadla Richard Tesařík obdivoval Zlatou desku.

Písničce – Sliby se maj plnit o Vánocích je právě letos patnáct let. Je tedy na světě stejně dlouho jako zpěvákův syn Jonáš. Ten je zdatným sportovcem. Ovšem jeho mladší sestra je prý ještě šikovnější. Oba reprezentují ve snowboardu, do školy nechodí, protože mají individuální studijní plán, učí se doma především s mámou. S výukou pomáhá rovněž Janek, jak mu to čas dovolí, ale také dědeček a babička.

Relaxuje při squashi

Času teď moc mít nebude, počátkem prosince zahájil vánoční turné a každý den má někde koncert. Volno mu nezbývá ani na sjezdovky ve Špindlerově Mlýně, ve kterém bydlí a kde žije jeho rodina.

„Utekly mi ledovce s dětmi, kde jsem nebyl, protože jsem měl koncerty a nějaké natáčení ve studiu. Ale užil jsem si na nejlepší a nejprudší sjezdovce ve Špindlu na Stohu, už minulou neděli. Jestli je to riskantní? Tak o tom raději takhle nepřemýšlím,“ řekl zanícený snowboardista.

Jak si v čase, kdy stále koncertuje, udržuje kondičku? Nejraději se věnuje squashi. „Ve Špindlu budu až od Vánoc. Rodina je venku, ty se maj. Chtěl bych být svým dítětem.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám