Hlavní obsah

Herec Patrick Swayze popřel, že je na prahu smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Patrick Swayze, který bojuje s rakovinou slinivky, v úterý popřel zprávy tisku, že je na prahu smrti. V prohlášení uvedl, že je doma s rodinou poté, co dokončil práci na novém televizním seriálu Zvíře.

Foto: Mario Anzuoni/Files , Reuters

Patrick Swayze

Článek

"Jediný trn v mém boku je, že mnoho časopisů neustále přináší lživé a falešné informace o mně a o mých blízkých," citovala Swayzeho agentura Reuters. Herec později dodal, že v tisku se objevují zprávy, že má před smrtí a už se loučí se svou uplakanou rodinou.

Časopis The National Inquirer nedávno napsal, že rakovina se rozšířila i na hercova játra. The Globe měl zase na obálce Swayzeho fotografii a titulek "Tajemství Swayzeho smrtelné postele!".

Swayze podstoupil chemoterapii a experimentální léčbu

Rakovinu slinivky, kterou zatím přežívá jen pět procent postižených, lékaři šestapadesátiletému herci zjistili začátkem letošního roku. Tisk tehdy psal, že mu zbývají jen týdny života. Swayze ale odmítl rezignovat, podstoupil chemoterapii a experimentální metody léčby a dokázal se i vrátit k práci.

"Rakovina slinivky je agresivní nemoc a od chvíle, kdy mi ji zjistili, jsem věděl, že je to boj o život. Zatím vyhrávám. Jsem jeden z těch šťastlivců, kteří reagují na léčbu dobře," řekl Swayze čaopisu People.

Swayze hrál v desítkách filmů. Hvězdu z něho udělala role tanečního instruktora v hudební romanci Hříšný tanec z roku 1987.

Reklama

Související články

Herec Patrick Swayze onemocněl rakovinou slinivky

Slavný herec a tanečník Patrick Swayze trpí rakovinou slinivky. S odvoláním na mluvčího pětapadesátileté hvězdy filmů jako Hříšný tanec či Duch o tom ve středu...

Výběr článků

Načítám