Hlavní obsah

Michael Jackson se stal muslimem

– LONDÝN

Americký popový zpěvák Michael Jackson údajně oficiálně konvertoval k islámu. Podle britského bulvárního deníku The Sun padesátiletý "král popu" při slavnostním obřadu v Los Angeles poprvé pronesl šahádu neboli vyznání víry a přijal nové jméno Mikaeel. Právě vyslovením arabské formule "Věřím, že není boha kromě Boha a že Muhammad je posel boží" se člověk stává muslimem.

Článek

K islámu podle britského deníku přivedli Jacksona kanadský hudební skladatel David Wharnsby a producent Philip Bubal, s nimiž zpěvák spolupracuje na přípravě své nové desky. Oba už k islámu přestoupili dříve a mimo jiné hudebníka lákali ujištěním, že jako muslimům se jim lépe žije.

Zprávy o Jacksonově náklonnosti k islámu se objevují už delší dobu. Ke změně víry ho přesvědčoval například jeho starší bratr Jermaine, jenž sám islám vyznává již dlouho. Kromě toho měl Jackson v plánu postavit mešitu v Bahrajnu, kde nějakou dobu žil.

Právě syn bahrajnského krále, šajch Chalífa Abdalláh bin Hamad, s nímž se Jackson během svého pobytu seznámil, nyní zpěváka žaluje u britského soudu. Požaduje po někdejší hvězdě světové popové scény sedm milionů dolarů (140 milionů korun), které prý vyplatil jako zálohu za album a autobiografii, jež Jackson dosud nevydal. U soudu by měl zpěvák osobně vypovídat v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám