Hlavní obsah

Desetiletá dívka u sebe sama diagnostikovala autismus

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WAKEFIELD

Může se to zdát neuvěřitelné, ale teprve desetiletá dívka z Velké Británie u sebe dokázala diagnostikovat autismus. Dívka dokonce sama došla k tomu, že má příznaky Aspergerova syndromu, což je jedna z autistických poruch, u které však nejsou patrná různá sociální opoždění, jako u obyčejného autismu.

Článek

Desetiletá Rosie Kingová udivila celé své okolí, když zcela klidně přišla za rodiči a řekla: "Mám autismus".

K odhalení, které později potvrdili lékaři, došla poté, co si přečetla knihy o autismu pro děti. Šestiletý bratr malé dívky Lenny navíc trpí autismem také, lékaři ho u něj identifikovali ve věku dvou let.

Lékaři její domněnku po roce potvrdili

"Když se dostala k pasáži, ve které byl v knize popisován Aspergerův syndrom, Rosie doslova vyštěkla: 'Myslím si, že to bych mohla mít já'," uvedla její osmatřicetiletá matka Sharon, která se svou rodinou žije v městečku Wakefield.

Rodiče prý tvrzení své dcery nechtěli příliš věřit, a tak s ní šli k lékaři. Až po téměř roce lékaři skutečně potvrdili, že má dívka určitou formu autismu.

"Jsem ráda, že mám aspergera. Odlišuje mě to," reagovala desetiletá dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám