Hlavní obsah

Právnička pokousala policistu a pak běhala nahá po cele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Londýnský soud řešil vskutku netradiční případ. Právnička, která se ocitla v cele, protože pokousala policejního konstábla, se za mřížemi navíc svlékla donaha. Pak začala hlasitě vykřikovat, modlit se a zpívat.

Článek

Problém začal v okamžiku, když šestapadesátiletou Elizabeth Josephovou zastavila policie. Hlídka namátkové prohlížela vozidla, což jí umožňuje zákon o boji s terorismem. Právnička Josephová měla pocit, že si ji policisté vybrali neprávem, a proto začala fotografovat další auta, která stála před policejní stanicí ve Stratfordu na východě Londýna.

Jeden z řidičů policisty požádal, aby focení zabránili. Poté se právnička začala chovat mírně řečeno zvláštně a jednoho policistu kousla. Podivné chování pokračovalo i na policejní stanici, kde se v cele svlékla.

Josephová, která právnickou praxi provozuje už 25 let, byla odsouzena za napadení policisty a bránění průchodu spravedlnosti. Má vykonat 60 hodin veřejně prospěšných prací.

Elizabeth však obvinění popírá a tvrdí, že ji policisté vylíčili jako nějakého šílence. Tvrdí, že se svlékla, protože si myslela, že ji budou prohledávat. "Je nutné vidět to v kontextu. Byla jsem v cele pro zadržené," vysvětlila své chování právnickou řečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám