Hlavní obsah

Irské katoličce přišlo na pohřeb 172 vnoučat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANCHESTER

Sedmaosmdesátiletá Margaret Wardová byla celý život hluboce oddána katolické víře. A žila přísně v souladu s morálními zákony tohoto učení, takže souložila jen kvůli plození dětí, neboli nikdy nepoužívala při sexu antikoncepci, takže přivedla na svět patnáct dětí. Jim předala přísnou katolickou výchovu, takže na pohřeb jí teď přijelo 172 vnoučat, 36 pravnoučat a 18 prapravnoučat.

Článek

Wardová milovala každého člena rodiny a každého prý dobře znala, takže pro ni nebyl problém rok co rok obdarovat všechny své děti, vnoučata i pravnoučata hezkým dárečkem. Tři z dětí přežila, takže na její pohřeb jich přijelo jen dvanáct: Joan, Patrick, Martin, Margaret, Mary, Catherine, Charlie, Bernard, Bridget, Helen, Anne a Lawrence.

Poprvé v životě se na obřadu sešlo všech 172 vnoučat a každé z nich na babiččinu památku vypustilo jeden balónek.

„Máma byla fantastická v každém směru. Byla tak oddaná rodině. Byla tu pro každého. Kdykoli jste měli problémy, věděli jste, že můžete přijít za mámou. Kupovala dárky po celý rok. Chodila do obchodů pro dárky, aby měla pro každého nějaký. Byla přísná, ale musela být, aby nás všechny udržela v lati. Na svou rodinu byla velmi hrdá,“ uvedla na pohřbu Anne Hudsonová pro Daily Telegraph.

Wardová původem z Irska se do Anglie přestěhovala v roce 1963, ale zůstala věrná konzervativnímu irskému katolicismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám