Hlavní obsah

VIDEO: Do Bílého domu se možná nastěhuje naháč

WASHINGTON

Barack Obama už slíbil spoustu věcí. Američany teď ale zvlášť zajímá, jestli splní slib, který dal svým dcerám. A sice, že do Bílého domu s nimi půjde i nový pes. Jeho starší dcera Malia je ale alergik, a tak je výběr omezený. Peruánci už Obamovým nabídli svou národní chloubu, peruánského naháče.

Článek

"První pes" by měl být hypoalergenní, to je základní předpoklad v hypotézách, které se okolo nového potencionálního obyvatele Bílého domu tvoří. A majitelé peruánského naháče, který se objevuje vyobrazený na keramických předmětech různých civilizací už z doby před vznikem incké říše, tvrdí, že je to správná rasa pro děti, které jsou alergické na psy.

Charakteristickým základním znakem tohoto plemene je chybějící srst na celém těle a zvláštností je téměř vždy neúplný chrup. "Nezpůsobují žádný typ alergie a jsou velmi přátelští, milí a oddaní své rodině," řekla osmatřicetiletá Claudia Galvezová, ředitelka sdružení přátel peruánského naháče.

"Chceme dát Obamovým dcerkám štěňátko, ze kterého by se mohly všestranně těšit a nemusely se bát žádné alergie."

Peruánský naháč má vyšší tělesnou teplotu, než je u psů běžné, zhruba kolem 40 stupňů Celsia, čímž se vyvažuje nepřítomnost srsti. U svých majitelů tak nevyvolávají příznaky astmatu nebo artritidy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám