Hlavní obsah

Čínský policista zatkl během kariéry 48 vlastních příbuzných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Kriminalitu jako rodinnou záležitost pojal policejní šéf v odlehlé oblasti v jihozápadní Číně, který za posledních deset let zadržel za různé trestné činy a přestupky 48 vlastních příbuzných. Jak napsal místní tisk, ze zadržených skončilo 25 ve věznici, pracovních táborech nebo jim byly uděleny jiné tresty.

Foto: Reuters

Číňan má kvůli zatýkání příbuzných problémy. Ilustrační foto.

Článek

Mezi těmi, které Lao Pu-la-luo z města Chej-ču-kou v provincii S'-čchuan zatýkal, byli jeho bratři, bratranci i příbuzní z manželčiny strany. Pouta Lao, který patří k etnické menšině I, například nasadil jednomu z bratrů a dvěma bratrancům poté, co zjistil, že v opilosti zbili místního učitele.

Policistův smysl pro povinnost jeho příbuzné rozčílil natolik, že někteří vyhrožovali jeho rodičům a někdo dokonce uřezal ocasy a rozdrásal nohy jejich krav.

"Během prvních let v zaměstnání jsem si vůbec netroufal přijet domů na novoroční svátky, ale teď už je to v pořádku," říká Luo. "Všichni pochopili a podporují to, co dělám," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám