Hlavní obsah

Američan sestavil ve sklepě lamborghini, nakonec ho musel vykopat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Ken Imhoff si postavil ve sklepě svého domu "na koleně" repliku vozu Lamborghini Countach. Po letech práce ale zjistil, že nemá kudy vyjet, a tak aby auto dostal ven, musel ho vykopat bagrem. Píše o tom internetové vydání britského deníku Daily Mail.

Článek

Ken Imhoff se do modelu Countach zamiloval, když viděl film Tajný závod (1981). Na auto ale neměl dost peněz, takže se rozhodl sestavit si ho sám. Automobil svých snů stavěl ve sklepě svého domu v americkém státě Wisconsin deset let.

Když však dokončil svou práci, zjistil, že v jeho sklepě nejsou žádná garážová vrata, kterými by vyjel. Proto se rozhodl otvor vykopat. Najal si bagr, aby vyhloubil na jeho zahradě výjezdovou rampu. Aby dostal auto ven, musel také prorazit betonové základy domu.

:. Američan Ken Imhoff se svou rodinou obdivují ještě nedokončené Lamborghini Countach. Foto: kiengineering.com

"Byl jsem jako nedočkavý otec, když jsem sledoval, jak to prochází zdí. Byl jsem doslova roztřesen. Bylo to, jako když umělec rozbaluje své veledílo," řekl automobilový fanda.

Celý proces, který trval dvě a půl hodiny, sledovali také sousedé. Ti čekali, až Imhoff auto rozbalí z ochranného obalu. "Nikdy předtím jsem ho (auto) neviděl na denním světle," prohlásil dojatě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám