Hlavní obsah

Za schválně useknutý palec chtěl 40 tisíc eur

– BERLÍN

"Počkej ještě chvíli. Palec trochu doprava a...," tak nějak zněl dialog dvou mužů připravujících před časem "dokonalý" podvod jedné ze zdravotních pojišťoven v Německu.

Článek

Plán byl geniálně jednoduchý. Stačil jeden dobrovolník s palcem a sekáček na maso. Useknutý úd následně muži vydávali za nešťastnou náhodu a požadovali vyplacení čtyřiceti tisíc eur (asi 1,2 mil. Kč) jako bolestné.

Práskl to anonym

"Položil ruku na prkénko a jeho komplic mu usekl palec," tak viděl podvod koncem minulého týdne soudce Jürgen Treu ve Würzburgu. Podle něj 58letý zahradník své zranění pečlivě naplánoval, aby mohl pojišťovnu patřičně vyždímat.

Na kamufláž se ale přišlo záhy - policii na to, že v celé kauze není něco v pořádku, upozornil anonymní telefonát.Pravděpodobně nepřející známý, jemuž se obžalovaní naivně pochlubili.

Oba podvodníci na konec odcházeli od soudu s trestem. Zahradník bez palce s podmínkou v délce 1,5 roku, jeho 28letý komplic, řidič kamiónu, si stejně dlouhý trest odpyká pěkně natvrdo, neboť už jednu podmínku za jiný delikt na krku měl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám