Hlavní obsah

Nic než pravda: mladý rasista má radost z cizího utrpení

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Reality show Nic než pravda v pondělí naťukla téma, kterého se ještě nedotkla. Rasismus je něčím, oč si tento typ soutěže přímo říkal. Prima navíc vybrala soutěžícího, který není typickým zástupcem skinheads. To bylo pro moderátora Petra Šišku sousto, které se rozhodl urvat a patřičně naporcovat.

Článek

Reality show opět začala pozvolným způsobem. Svou cestu show dokončovala soutěžící z minula, rozvedená Lenka Procházková ze Zbýšova. Tu do soutěže přihlásila patnáctiletá dcera Lucie, která se zjevně chtěla o své matce něco málo dozvědět. To se jí nakonec také podařilo.

Manželství Lenky nedopadlo nejlépe. Vdávala se, když jí bylo 23 let. Vše se nejdříve zdálo dokonalé. Jenže stěhování do těsného sousedství tchyně udělalo své. Vše vyvrcholilo dokonce fyzickým napadením, po kterém zavolala Lenka na tchyni policii. Na Lence to evidentně zachovalo stopy, nejméně v tom smyslu, že tak úplně nevěří okolí.

:. Lenka Procházkováfoto: TV Prima

Důkazem její nedůvěry k okolí je i její dcera, které sice prý věří, ale i přesto jí čte textové zprávy v mobilním telefonu. Lenka ukončila svou pouť soutěží poměrně zbytečně, když odpověděla, že se nebojí toho, že skončí ve stáří sama. V každém však snad koluje přinejmenším malé zrnko strachu, že takto jednou skončí. Lenka si to zjevně nechtěla připustit, a tak její pouť soutěží skončila bez peněžní odměny.

Voják srdcem i duší

David Paletář (25) je absolventem vojenské školy a z jeho vystupování to je také patřičně cítit. Možná i to byl důvod, proč ve studiu přiznal, že by si přál narodit se v zemi, kde panuje vojenský režim. Lásku k pevným pravidlům a jejich dodržování ale nepřenesl do jednoho ze svých mnoha povolání, pojišťovacího agenta.

S vidinou vyhraných miliónů musel s pravdou ven. Jako pojišťovací agent se nechoval vždy podle pravidel. Nezapomněl se však obhájit. „Víceméně neznám v téhle branži žádného pojišťovacího agenta, který by prozradil klientovi vždycky úplně všechny informace dopodrobna nebo mu nezalhal,“ řekl s naprostou samozřejmostí a dodatkem, že toto své tvrzení by byl ochotný i podepsat.

Romskou rodinu by vedle sebe nechtěl

Hlavním tématem, které se okolo Pavla odvíjelo byl však rasismus. Pavel uvedl, že sympatizuje s názory hnutí skinheads a že by mu vadilo, kdyby se vedle něj nastěhovala romská rodina. Pavel uvedl, že jeho rasismus se však nevztahuje na černochy či Vietnamce, takoví sousedé by mu prý nevadili. Bál by se prý pouze nepřizpůsobivých Romů.

Moderátor Petr Šiška se nebál do soutěžícího opřít. "Pavle, vy jste absolutní rasista, uvědomujete si to," běsnil. Ten však jen suše odvětil: "Jsem rasista a veřejně se k tomu přiznám." Nepřiznal se však už k tomu, že má radost z cizího utrpení. Na tuto otázku odpověděl, že ne, ale detektor lži vyhodnotil jeho odpověď jako nepravdivou. Pavel se zjevně snažil vztáhnout otázku jen na své blízké, avšak ta byla myšlena globálněji, nejen na jeho známé. I on tak odešel bez koruny.

Děti choulostivou otázkou

Závěr soutěže znamenal ochutnávku toho, co přijde příště. Účast v soutěži byla nepochybně pro Petra Šešuláka (46) velmi psychicky náročná. Již při třetí otázce týkající se jeho dětí se téměř zhroutil. Začal se třást a neubránil se slzám v očích. Příště se máme zřejmě na co těšit. Celý tento díl můžete sledovat od úterý na internetové televizi Stream.

:. Petr Šešulákfoto: TV Prima

Anketa

Vadilo by vám, kdyby se vedle vás nastěhovala romská rodina?
ano
93,3 %
ne
6,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29005 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám