Hlavní obsah

VIDEO: Fenka riskovala život a bránila při požáru koťátka vlastním tělem

– MELBOURNE
Novinky, jky

Psi a kočky už dávno nemusí být zapřísáhlými nepřáteli. Důkazem je teriérka Leo, která musela být dokonce resuscitována poté, co odmítla opustit krabici s koťaty, když v domě vypukl požár. O ohnivé vřavě a dojemném příběhu informoval deník Melbourne Herald Sun.

Článek

"Jeden z hasičů se ještě pro jistotu vrátil do domu a spatřil fenku Leo již téměř bez života, jak stojí u nějaké krabice. Psa okamžitě vynesl z domu a další hasiči byli nakonec schopni pomocí resuscitačního vybavení přivést fenku Leo zpět k životu," řekl velitel zasahující jednotky Ken Brown.

"Ten pes opravdu klidně stál u krabice s kočkami a strážil je. Jejich matka se už v tu chvíli poděla bůhví kam," dodal Brown.

Obyvatelka domu Janine Kellyová byla se svými dětmi Paulem (18), Taylou (11) a Jaymem (5) doma, když neznámý člověk začal bušit na zadní vchod jejich domu a křičel, ať opustí dům. V ten moment byla již čelní strana domu zcela v plamenech.

Všichni si oddychli, když hasiči vynesli z domu a posléze zachránili jedenáctiměsíční fenku Leo, která byla ochotná za koťátka položit život.

Fenka čekala na spálené matraci

"Potom nám ještě někdo řekl, že je vevnitř krabice s koťátky, a tak jsme rychle běželi do domu vzít je také," informoval o záchranné akci Brown.

Jakmile fenka Leo koťátka znovu spatřila, tak je radostně olizovala a nechtěla se od nich vzdálit. Hasiči byli prý stejně dojatí, jako jejich majitelé, kteří nechali celí zmatení čekat fenku u domu, a vyjeli do nemocnice s dcerou Taylou, která se nadýchala při požáru kouře. Tayla byla však záhy propuštěna, a rodina tak mohla vyjet zpět domů. Tam na ně již fenka věrně čekala na spálené matraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám