Hlavní obsah

Polák věřil navigaci GPS a málem se utopil v jezeře

– VARŠAVA

Navigace GPS patří k nejlepším vynálezům poslední doby z hlediska cestování v neznámých končinách. Nekonečné pátrání v mapě a nepřetržitý stres ze zvýšené pozornosti vystřídalo pohodlné řízení, při němž stačí dávat pozor pouze na dopravní značení a provoz. Jenže ani satelitní navigace není dokonalá a bez častých aktualizací může řidiče svést na nebezpečná scestí.

Foto: Profimedia.cz

Řidiči by neměli slepě spoléhat na navigaci.

Článek

V jezeře poblíž jihopolských Glubczyc skončil řidič, který se zcela spolehl na svou GPS navigaci. Ta ale nebyla minimálně rok aktualizovaná, během tohoto období však poblíž Glubczyc zatopili část oblasti, jíž původně vedla silnice.

Polák ignoroval značení u cesty, že cesta končí a mizí ve vodě. Slepé následování navigace ho málem stálo život.

Ignoroval tři výstražná značení

„Byla ještě noc a on si nevšiml, že cesta vede do jezera. Jeho GPS mu řekla, že má jet rovně, tak ji poslechl,“ uvedl policejní mluvčí Piotr Smolen s tím, že muž ignoroval celkem tři výstražná značení.

Vozovka nebyla vyjma značení nijak přehrazena a vede přímo do vod přehrady sloužící jako zásobárna pitné vody. Muž tak vletěl do vod přehrady se svým mercedesem. Z vozu se podařilo uniknout jemu i dvěma dalším cestujícím. Na střeše vozu pak trojice čekala do příjezdu policie a hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám